Två styckenDe två ungdomarna satt mitt emot varandra på ett långt bord. Hon var hos han för första gången. Han presenterade henne som flickvän för föräldrarna och syskonen vilket hon inte hade något emot. I den stora familjen på fem syskon satt hon. Lite vilsen bland alla hamburgarebröd och dressingar. Fan tänkte hon, typisk jävla första mat. Det hamnade lite dressing på tröjan vilket hon snabbt torkade bort, ingen märkte något, tur!

Middagen var över snabbare än förväntat och formella frågor som familj, boende och skola besvarades. Det var en konstig känsla att sitta där tyckte hon. Hon sneglade över på det långa bordet och där satt han, hennes pojkvän. Ordet kändes bra i munnen. Hon tänkte det tre gånger för sig själv. Pojkvän, pojkvän, pojkvän.

 

Han hjälpte hans lillasyster. Det var något med maten, väldigt gulligt tyckte hon iallafall. Sen när föräldrarna äntligen dragit på fest och alla de andra syskonen gått ut för att göra något var de själva. En av bröderna satt på ovanvåningen men det gjorde ingenting.

De satte sig i soffan och skrattade åt något som hänt under middagen. Båda var nervösa.

 

Kolla film fick han ur sig. Tillsammans valde de någon film som båda förmodligen redan sett innan. Ingen av dem brydde sig egentligen om vilken film det var. Men att kolla film är ett måste i början, hade hon fått förklarat för sig av en av vännerna.

 

Soffan var inte jätte stor. Det fanns två stycken och de valde den mindre. Händerna låg bredvid varandra med tio centimeters avstånd längs soffryggen. Han trummade lite med en tummen. En inbjudan tänkte hon och tog nervöst handen i sin. Han besvarade och plötsligt satt de tätt bredvid varandra. Vilken film det var, vad klockan var spelade nu längre ingen roll. Två ungdomar låg på soffan i någon mindre by i Sverige hånglandes som två huliganer och inte ens en jordbävning hade kunnat rubba det som hände.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0